Tom Tinker & Lord Galway – kansan- ja barokkimusiikkia Britteinsaarilta

Tom Tinker & Lord Galway – kansan- ja barokkimusiikkia Britteinsaarilta
Päiväys: 27.10.
Klo: 19:00 - 20:00
Sijainti: Café Sonck
Liput: 20 €
Väliaika:

Barokkiyhtye Baccanon konserttiohjelmassa yhdistyvät saarivaltakunnan kansanmusiikkimelodiat omina sovituksina sekä englantilaistuneiden italialaisten säveltäjien kuten Francesco Geminianin, Nicola Matteisin sekä Francesco Barsantin samaa aineistoa hyödyntävä tuotanto.

 

Barokkiyhtye Baccano

Hanna Haapamäki, nokkahuilu

Aira Maria Lehtipuu, viulu

Jussi Seppänen, sello

Eero Palviainen, luuttu ja kitara

Marianna Henriksson, cembalo

 

Kesto 1 h

Liput: 20 €

 

”Tom Tinker & Lord Galway – kansan- ja barokkimusiikkia Britteinsaarilta”

 

Barokkiyhtye Baccanon uudessa konserttiohjelmassa yhdistyvät saarivaltakunnan kansanmusiikkimelodiat omina sovituksinamme sekä englantilaistuneiden italialaisten säveltäjien kuten Francesco Geminianin samaa aineistoa hyödyntävä tuotanto, viuluvirtuoosi Nicola Matteisin sekä Francesco Barsantin teokset. Sävelletty ja kansanomaisempi materiaali kietoutuvat toisiinsa ja osoittavat, että tuon ajan musiikissa tällaiset raja-aidat olivat häilyviä. Luvassa on menevää soitinmusiikkia, jonka sovitustyössä yhtyeen jäsenten aiemmat kansanmusiikkiyhteydet ja improvisaatiotaidot pääsevät kukkimaan. 

 

Konsertissamme kuullaan mm. tuttuja melodioita Playford´s Dancing Master -kokoelmasta (1651) sekä John Mulhollandin kokoelmasta A Collection of Ancient Irish Airs (1809). Geminianilta ja Barsantilta soitamme heidän omien sävellystensä lisäksi musiikkia kokoelmista Treatise of Good Taste in the Art of Musick (1749) ja  A Collection of Old Scots Tunes (1742). Kansanmusiikkia on yhdistelty eri aikakausien musiikkiin kautta historian, barokista aina meidän päiviimme saakka. Viimeisimpänä John Playfordin kokoelmasta ovat ammentaneet mm. Simon & Garfunkel, Metallica ja Baccano.

  

Aikakauden soittimia käyttävä Baccano-barokkiyhtye on maamme eturivin barokkimuusikoista koostuva yhtye, joka on vuodesta 2003 esiintynyt laajalti ympäri Suomea. Sen jäsenet ovat yhdessä ja erikseen esiintyneet merkittävimmillä kotimaisilla musiikkijuhlilla kuten Sastamala Gregoriana -festivaalilla, Hauhon musiikkijuhlilla, Rauma Festivossa, Crusell-viikoilla, Oulunsalo soi -musiikkijuhlilla, Kymijoen Lohisoitossa, Lahden Urkuviikolla ja Kaustisen kamarimusiikkiviikolla. Baccanon muusikot konsertoivat myös eri yhtyeiden jäseninä ympäri Eurooppaa ja soittavat mm. maamme vanhan musiikin orkestereiden soolosoittajina.

 

Kalenteri

ma
ti
ke
to
pe
la
su
m
t
k
t
p
l
s
26
27
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Helena Lindgren & Jorma Uotinen: Kielletyt leikit
28.9.    
19:00 - 21:00
Helena Lindgren ja Jorma Uotinen tarjoavat tunteikkaassa ja intensiivisessä konsertissaan monipuolisen kattauksen, tulkintoja Kielletyistä leikeistä jazzstandardeihin ja ranskalaisiin chansoneihin. Laulut kertovat taiteilijoiden eri elämänvaihteista, rakkaudesta, [...]
Pianotriojen klassikkoja
30.9.    
19:00 - 20:30
Naoko Shibayama-Aarnio, Petri Aarnio ja Tuomas Lehto esittävät Balderin salin konsertissaan trioklassikkoja saksalaisen klassismin ja romantiikan ajalta.   Felix Mendelssohn                               Piano trio d-molli, op. 49 [...]
Events on 30.9.