Philomela – Satakieli

Päiväys: 26.5.
Klo: 18:00 - 19:30
Sijainti: Kallion kirkko
Liput: 25 €
On

Philomela ja Anna-Mari Kähärä ovat työskennelleet yhdessä vuosien ajan erilaisten projektien parissa, ja viimeisimpänä Philomela sai käsiinsä Kähärän hienoja sävellyksiä tämän vuoden alussa. Minna Canthin teksteihin sävelletty sarja “Kaikki naiset älkööt tehkö käsitöitä”, johon kuuluu kolme värikästä sävellystä, kuullaan konsertissa sekä myös muita Kähärän sävellyksiä uudelta yhteiseltä levyltä. Keväällä 2018 rakkaudella synnytetty levy Samsara sisältää vain Kähärän sävellyksiä ja sovituksia. Samsara on elämän kiertokulku, joka havisee suomalaista metsää, korpien kuiskintaa ja ihmiselämän iloja ja suruja. Syntymä, kuolema, rakkaus ja ero soivat vahvoina levyn teemassa, kertoilee myös levyn tuottanut Anna-Mari Kähärä.

Väliaikatarjoilu Café Sonckin puolella

Philomela-kuoro,  johtajana Marjukka Riihimäki

 Helsingissä toimiva Philomela on perustettu 1984 ja viettää tänä vuonna 35-vuotisjuhlavuottaan. Philomela on keskittynyt suomalaiseen ja pohjoismaiseen, usein kansanperinteestä kumpuavaan musiikkiin. Kuoroa sen alusta asti kunniakkaasti ja suurella tunteen palolla luotsannut musiikkineuvos Marjukka Riihimäki pitää ohjelmistovalinnoissaan tärkeänä puhuttelevaa sävelkieltä, monipuolista äänen käyttöä ja rohkeaa kokonaisilmaisua. Hänen sanotaan soittavan kuoroaan kuin soitinta.

Philomela rikkoo käsitykset perinteisestä kuorolaulusta ja haluaa aina yllättää yleisönsä jollain erityisellä tavalla. Kuoron konserteissa luodaan yhteinen musiikkielämys yleisön ja kuoron kesken. Kuoro on voittanut vuosien saatossa useita kuorokilpailuja ja vienyt etenkin suomalaista naiskuoromusiikkia ympäri maailmaa. Vuosina 2013 ja 2014 Philomela saavutti tulkinnoillaan mestaruuden European Choir Games – ja World Choir Games -kilpailuissa. Kansainvälisen kuorokatselmuksen, Tampereen Sävelen, Grand Prix -palkinnon kuoro voitti vuonna 2001.

Lippuja Salonkikonsertteihin rajoitetusti, 40 kpl/konsertti

Lisätiedot lippuvarausten yhteydessä