KOHTALON SINFONIA URUILLA 

KOHTALON SINFONIA URUILLA 
Päiväys: 2.11.
Klo: 19:30 - 20:30
Sijainti: Kallion kirkko
Liput: 20 €

Ludwig van Beethovenin syntymästä tuli kuluneeksi joulukuussa 2020 250 vuotta. Kallion kirkon oma kirkkomuusikko Tommi Niskala sovitti juhlavuoden kunniaksi yhden maailman musiikkihistorian tunnetuimmista kappaleista, Beethovenkin viidennen eli Kohtalon sinfonian uruille. Kallion kirkon ranskalaisromanttiset pääurut ovat mitä parhain instrumentti erilaisten orkesterivärien luomiseen.

 

Tommi Niskala, urut ja urkusovitus 

 

Konsertoiva urkumusiikki Suomessa on konserttisaliurkujen vähyyden vuoksi painottunut kirkkotiloihin. Kuitenkin urkukirjallisuus on itsessäänkin täynnä sinfoniamusiikkia, joita vaivatta saadaan kokoon normaalin sinfoniakonsertin muotoinen ohjelma. Musiikkitalon uusien urkujen valmistuttua saamme toivottavasti nauttia täysimittaisista urkusinfoniakonserteista. Illan ohjelma on ikään kuin miniatyyrimuotoinen, kompakti sinfoniakonsertti, jossa kaksi länsimaisen musiikin ehdotonta kulmakiviteosta kohtaavat.

Tommi Niskala (s.1986 Alajärvellä) opiskeli 1993–2005 pianon- ja urkujensoittoa Alajärven Musiikkiopistossa ja jatkoi opintojaan syksyllä 2005 Sibelius-Akatemiassa, mistä valmistui musiikin maisteriksi keväällä 2011. Heti samana keväänä hän aloitti työt Helsingin Kallion seurakunnan A-kanttorina.
Tommi on monipuolinen muusikko ja esiintyy säännöllisesti urkurina, kuoronjohtajana ja tenorilaulajana rohkeasti musiikin tyylilajirajoja ylittäen. Pääaineenaan hän opiskeli kuoronjohtoa prof. Matti Hyökin oppilaana, ja suoritti kuoronjohdon A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin 2010. Urkujensoittoa hän on opiskellut Olli Porthanin ja Markku Hietaharjun sekä laulua Kimmo Lappalaisen oppilaana. Hän on täydentänyt opintojaan mestarikursseilla ja yksityisesti (Tatjana Hitrova, Georg Christoph Sandmann, musiikinjohto; Pierre Pincemaille ja Louis Robilliard, urut).

Laulajana Tommi Niskalaa on usein kuultu erityisesti barokin ajan teosten tenorisolistina, mutta myös uudempi musiikki on hänen sydäntään lähellä. Kesällä 2013 hänet nähtiin oopperadebyyttiroolissaan Ilmajoen Musiikkijuhlilla, missä hän lauloi humoristisen Vennamon roolin Uljas Pulkkisin kantaesitysproduktiossa Kekkonen – ooppera suurmiehestä.

Tommi Niskala on Kallion Kantaattikuoron ja Suomen Lähetysseuran Safarikuoron taiteellinen johtaja. Hän on toiminut lisäksi Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperan kuoromestarina ja Ylioppilaskunnan laulajien varajohtajana, sekä kuorojen ja lauluyhtyeiden kouluttajana.

Lippuja Salonkikonsertteihin rajoitetusti, 40 kpl/konsertti

Lisätiedot lippuvarausten yhteydessä