Aino Acktén kamarifestivaali saa uudet tilat Kallion kirkosta. Festivaalin käytössä on sekä tunnelmallinen Ackté-klubi että kirkkosali. Kaikkien aikojen seitsemäs festivaali on runsaudensarvi. Ohjelma sisältää musiikkia, runoutta, tanssia ja teatteria – yhteensä 50 tapahtumaa touko- ja syyskuun välillä. Kekseliäs ja monipuolinen ohjelmakokonaisuus riemastuttaa yleisöä kesäaikana, jolloin muu kulttuuritarjonta Helsingissä hiljenee. Vieraina nähdään monet koti- ja ulkomaiset alansa huiput.

Poimintoja ohjelmasta

Festivaalin avaa Kallion kirkossa 17.5. pianotaiteilija Laura Mikkola yhdessä lyömäsoittaja Kazutaka Moritan (RSO) ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa. Kesän muita vieraita ovat mm. Turun XII sellokilpailun 2014 voittajakaksikko Senja Rummukainen ja Klaus Mäkelä, sopraanot Tuuli Takala, Meri Siirala ja Angelika Klas, mezzosopraano Edita Randova (Tšekin tasavalta), Compañia Kaari & Roni Martin, säveltäjä Eero Hämeenniemi, muusikot Aija Puurtinen, Topi Saha ja Aino Venna, pianistit Eero Heinonen ja Emil Holmström sekä kitaristi Otto Tolonen.
Sopraano Mari Palon tulkitsemana kuullaan Jukka Harjun uuden laulusarjan Pohjoiset vedet kantaesitys, joka perustuu Eeva-Liisa Mannerin, Joni Pyysalon ja Panu Tuomen runoihin.
Korrepetiittori Pekka Asikainen ja oopperalaulajat perehdyttävät yleisön Richard Wagnerin Parsifal-musiikkidraamaan luentokonserttisarjan myötä.
Festivaalin jazzilloissa esiintyvät mm. muusikko Sanni Orasmaa, trumpetisti Verneri Pohjola ja pianisti Aki Rissanen, ruotsalaissyntyinen laulaja-sellisti Anni Elif, saksofonisti Esa Pietilä, harmonikkataiteilija Veli Kujala sekä kitaristi Kalle Kalima Attacus-yhtyeineen.
Festivaali huipentuu 30.9. pianisti Martti Raution ja sellisti Marko Ylösen maratonkonserttiin, jossa kuullaan Ludwig van Beethovenin kaikki viisi sonaattia pianolle ja sellolle.
Uudet tilat mahdollistavat tapahtumien järjestämisen myös festivaalin ulkopuolella. Suunnitteilla on musiikin lisäksi kirjallisuuteen, filosofiaan ja lastenkulttuuriin painottuva talvisarja.

Aino Acktén kamarifestivaalin vuoden 2016 ohjelma on julkaistu yhdistyksen kotisivuilla
www.acktefestival.fi.

Lisätiedot:

Taiteellinen johtaja Suvi Olavinen
Aino Acktén kamarifestivaali ry.
suvi.olavinen@acktefestival.fi
puh. 045-8738008