Ennen routaa, öljy kankaalle

PUUTARHA

Marianne Blomqvistin maalauksia

Café Sonck, Kallion kirkko

14.1.-31.12.2019

 

Aiheeni ovat luonnosta. Kukkien hetkellinen elämä ja samalla niiden ikuinen olemassaolo puhuttelee.  Koen kasvin elinkaaren kuvaamisessa yhtäläisyyden ihmisen kasvuprosessiin. Valoisana aikana kukkien, erityisesti pionien kauneus on huikea. Syksyn tullen ja valon vähentyessä ne vaipuvat lepotilaan.

Elämä täyttyy välillä joka suunnalta kiireellä, metelillä ja saasteella. Minun puutarhassani on parhaimmillaan rauhallinen ja seesteinen olotila, jossa tuoksut ja aistit ovat auki.  Sielu puhuu ja virittyy yhteissointiin. Maailman järjestys ja kauneus ovat yhtä kuin kosmos ja perustuvat alun perin harmoniaan.

Elämykset inspiroivat minua työstämään ajatuksiani ja toivon niiden välittyvän muillekin. Väri ja valo ovat tärkeitä. Työskentelen monilla tekniikoilla; öljyvärillä, akryylillä ja tussilla. Käytän töissäni graniitti ja marmorimineraaleja.

Valmistuin Vapaasta taidekoulusta 1997. Olen helsinkiläinen taidemaalari ja työskentelen tällä hetkellä Vallilan taiteilijatalossa. Täytän tänä vuonna 60 vuotta ja haluan juhlistaa kukkien loistoa tällä koko vuoden 2019 kestävällä näyttelyllä Café Sonckissa.

kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/marianne-kyllikki-blomqvist

Tutustu töihin taidelainaamossa:
http://www.taidelainaamo.fi/public/go.php?action=works&filter=artist_id%3D17029.

Näyttely on avoinna Café Sonckin aukioloaikoina ja Aino Acktén kamarifestivaalin konserttien yhteydessä.

Konserttikalenteri:  www.actefestival.fi

 

Tiedustelut:

Marianne Blomqvist

Jaalaranta 9 A 15

E-mail: marianne 1@live.fi

p.044 3111270